cczzxx22

Mennesket har dyrket vin i mange tusind år, og der er rigtig mange sunde fordele ved at drikke vin. Både rødvin og hvidvin har således masser af gode egenskaber, blandt andet indeholder de masser af sunde antioxidanterne. Her kan du læse meget mere om, hvorfor det er sund at drikke rødvin-

At drikke vin giver bedre blodcirkulation

Når du drikker vin, har det den gavnlige egenskab, at det hjælper med at udvide blodkarrene og dermed bidrage til en bedre blodcirkulation. Det anbefales derfor at du drikker et lille glas vin til maden, for at opnå denne positive effekt.

Rødvin kan forebygge hjertesygdomme

Rødvin indeholder meget resveratrol, hvilket er en antioxidant, der har mange gode egenskaber. Dette kan således hjælpe med at forebygge hjertesygdomme. Det er således en god ide, at drikke et lille glas rødvin om dagen, for at få fuld udbytte af vinens sundhedsmæssige egenskaber.

Vin er godt mod stress

Hvis du oplever stress kan det være god ide at drikke et glas vin. Når du holder en lille pause kan du nyde et glas god vin, og dette kan få dig til at slappe lidt af. Men husk naturligvis at nyde vin i de ansvarlige mængder som Sundhedsstyrelsen anbefaler.

vinglas

Vin er godt for knoglerne

Mælk er god for sunde og stærke knogler, men nye undersøgelser har vist, at vin også kan styrke knoglerne. Særligt kvinder kan have godt af det, og undersøgelser viser, et til to glas vin om dagen til højere knoglemasse. Dette skyldes, at alkohol øger kroppens produktion af østrogen, hvilket reducerer knogletab.

Vin er sundt for hjernen

Særligt rødvin har vist sig særdeles god for hjernen. Når du drikker rødvin dagligt, reducerer det risikoen for slagtilfælde og få demens eller Alzheimers sygdom. Antioxidanterne i rødvin hjælper med at holde blodkarrene åbne og friske. Dette hjælper med at opretholde en god blodforsyning til hjernen, hvilket reducerer risikoen for hjerne og mentale svækkelse.

rød og hvidvin