cczzxx22

Vores hjem er en afspejling af, hvem vi er som mennesker. Hjemmet er der, hvor vi lader op, hygger med familie og venner, og det er her, vi frit kan udtrykke os og omgive os med ting, der spreder glæde. 

Så er du glad for vin, hvorfor så ikke lade dette afspejle sig i din indretning? Læs med, og få tips til, hvordan du kan indrette dit hjem med vingårdens tre principper: æstetik, sanselighed og naturens charme. 

korkprop i flaske

Lad køkkenet være et samlingssted

Mad og vin hører uløseligt sammen. Er der noget bedre end at samle vennerne om et godt glas vin, mens værten forbereder en lækker middag, og duften spreder sig i hele huset? 

Køkkenet er husets hjerte så, hvorfor ikke gøre det til det naturlige samlingssted? Sørg for siddepladser til dine gæster, så I sammen kan nyde et glas vin, mens du laver mad. En køkkenø med barstole omkring er et oplagt valg, så du ikke står med ryggen til dine gæster, men I i stedet kan hygge om maden sammen og snakke lidt imens. 

En Elica Esay wirehængt emhætte er i øvrigt som skabt til den fritstående køkkenø og bidrager til charmen med sin lette æstetik.

Indret med naturlige materialer

Hvis der er ét ord, der beskriver vingårdens charme, så er det sanselighed. Brug forskellige naturlige teksturer, bløde tekstiler, træ og rå materialer. Leg med at få inddraget så mange rustikke materialer som muligt i dit køkken, og hold gerne farverne neutrale. 

Du kan fx lave et par hynder ud af gamle kaffesække; vikle dine urtepotter og olieflasker ind i et stykke jute og sisalsnor; hænge et par gamle vinkasser op på væggen eller stille dem ovenpå hinanden som en reol og giv dine kogebøger nye omgivelser. Du kan også samle gamle korkpropper sammen og lave en opslagstavle ud af dem eller bruge dem som pynt i et fad med bloklys. Kun fantasien sætter grænser, og det behøver slet ikke være dyrt. 

vinstok i solen

Bring naturen indenfor

Intet er så smukt, som det naturen selv skaber. Krydderurter dufter skønt og giver dit køkken charme sammen med et lille ‘pop’ af farve. Tomater, løg, søde kartofler, græskar og de fleste frugter foretrækker faktisk at bo på dit køkkenbord frem for i køleskabet, så lad dem være ude og giv dit køkken et rustikt og farverigt pift. 

Er du ovenikøbet så heldig, at dit køkkenvindue vender mod syd, så overvej at sætte en vinstok udenfor vinduet. Vindruer trives i solen på sydvendte vægge, er nemme at dyrke, og så er de jo bare så smukke at se på, når solen titter igennem.