cczzxx22

Vin er lækkert på alle tider af året, men er der noget bedre end et koldt glas rosé eller hvidvin om sommeren? Måske! For selvom vinen er perfekt at drikke alene, kan du virkelig skrue op for feriestemningen, hvis du serverer skønne, simple drinks, hvor din favorit sommervin møder andre velsmagende ingredienser. Nogle gange er det bare rart at få lidt afveksling på menuen. Her får du forslag til to version.

Rosé og hindbær går hånd i hånd

Denne her er super nem at lave og minder lidt om en daiquiri. Du gør sådan her:

  • Kom en god håndfuld frosne hindbær i en skål sammen med en halv flaske rosévin og to spiseskefulde flormelis.
  • Pres en hel lime ud over herligheden.
  • Blend det grundigt, så der hverken er klumper eller andet tilbage.
  • Hæld det i dine smukkeste glas, og server med frisk mynte.

Så nemt er det, og det smager utroligt godt. Samtidig er denne drink også fin og lyserød, så du kan meget passende servere den til jeres næste venindeaften og score højt på værtsskabet.

Du kan frit udskifte hindbær med jordbær, hvis du er mere til den slags. Rosé passer vidunderligt til begge dele, så uanset hvad du vælger, skal det nok blive en stor succes.

hyldeblomst

Drinken smager godt sammen med salte nødder eller lignende, fordi den er så sød i sit udtryk. Men hvis I typerne, som er vilde med sukker, kan I også sagtens spise en cheesecake eller andre desserter i den genre til. Det er naturligvis et spørgsmål om smag og behag.

Intet siger sommer som hyldeblomst

Hvis du synes, den første var nem, så bliver du overrasket over denne her. Den smager rigtig godt og kan smides sammen på ingen tid. Med fordel kan du servere den som velkomstdrink eller bare nyde den i haven i godt selskab. Sådan gør du:

  • Hæld koncentreret hyldeblomstsaft i et glas – cirka så meget du ville bruge, hvis du skulle lave et glas saftevand.
  • Fyld glasset halvt op med danskvand.
  • Hæld hvidvin i for resten, og rør godt rundt, så smagene fordeler sig.
  • Server den afkølet og gerne med en isterning. Du kan også putte i par skiver citron i, for det ser både fint ud og giver den dejlig smag.

jordbær rose

Som du nok kan læse, får du ingen problemer med at servere fantastiske drinks denne sommer. Du kan naturligvis ligeledes sagtens lave dem til dig selv, når du skal slappe af og hygge dig i det gode vejr. Når du kan putte vin i, bliver det hele bare endnu bedre. Samtidig er det temmelig smart at fortynde vinen på den måde, for så holder den længere, og du får ikke helt så ondt i hovedet næste dag – medmindre du åbner en flaske til. Det skal du naturligvis også have lov til. Vi har jo trods alt kun sommerferie én gang om året.