cczzxx22

Man skal ikke være den store vinkender for at være bevidst om, at der kan være meget stor forskel på vin afhængigt af, hvor i verden, den kommer fra. Blandt vin-eksperter er nogle lande kendt for i særlig høj grad at evne at producere vin i verdensklasse. Et af disse lande er Frankrig, som også kan bryste sig af at være verdens største vinproducent. Selvom Frankrig i manges øjne producerer nogle af verdens bedste vine, eksporterer landet også vine af ringere kvalitet. Vil du gerne sikre dig, at du har fingre i en god fransk vin, er et godt sted at starte at kigge på, hvilket distrikt vinen kommer fra. Nogle områder i Frankrig er nemlig mere kendte for at producere god vin end andre.

Bourgogne 

Bourgogne kan uden sammenligning betegnes som et af verdens absolut mest eksklusive vinområder. Området ligger i Midtfrankrig og er generelt set et udpræget landbrugsområde, som altså blandt andet indeholder nogle af verdens fineste vinmarker. Det menes, at man har dyrket vin i området i over 2000 år, hvorfor Bourgogne altså må siges at have en lang tradition for dyrkning af druer til vin og fremstilling af kvalitetsvine.

 

Champagne

Champagne er ikke alene navnet på et område i Frankrig, der brillerer i produktion af mousserende vine, det er også et brand, som de fleste kender til. Den lyse, friske vin med bobler er kendt over hele verden, men ikke alle ved, at den særlige type vins navn faktisk stammer fra det område i Frankrig, hvorfra den stammer. Stedets nordlige beliggenhed gør, at druerne derfra aldrig rigtig bliver modne, hvorfor de praktisk talt er umulige at fremstille drikkelig “stille vin” af. De er dog absolut velegnede til produktionen af den friske, mousserende vin, som i hele verden er kendt som champagne.

franske vindistrikter

Bourdeaux

Bourdeaux kaldes af eksperter verdens vigtigste vinregion. Det skyldes, at stedet er ophav til nogle af verdens bedste, mest kendte og også dyreste vine. Der produceres årligt 700 millioner flasker vin i Bourdeaux. Ud af disse er hele 80 procent rødvin. Der er altså også her tale om et vindistrikt med stor erfaring udi produktion af kvalitetsvine. 

 

Rhone

Rhone er en 812 km lang flod, som udspringer i Schweiz, og som er Frankrigs mest vandrige. Langs floden ligger Cotes du Rhone, som betyder skråningerne ved Rhone. Området er stort og byder på stor diversitet, hvilket gør, at der er meget stor forskel på vinproduktionen rundt om i regionen. Ikke desto mindre er den kendt som et af Frankrigs bedste, og står du med en flaske rød-, hvid- eller rosévin fra Rhone i hånden, kan du altså godt regne med, at den er god.

 

Alsace

Mens områder som Bourdeaux er mest kendt for rødvin, er Alsave mest kendt for sine hvidvine. Faktisk består hele 90 procent af produktionen i området af hvidvin. Området ligger på grænsen mellem Frankrig og Tyskland og står altså bag nogle af de bedste franske hvidvine.