cczzxx22

Vinsamleren er ofte en mystisk figur. Det er person med smag, men som ikke blærer sig med det. Som ved en masse, men som ikke altid siger det. Vinsamleren er ofte symbolet på et lidt vildere liv, end man er vant til.

Men sådan er det selvfølgelig ikke – for i dag kan alle samle på vin! Det kan dog være svært at komme i gang. Derfor kan du nedenfor læse om 4 tips, der gør starten på din samling af vin lidt sjovere.

Husk, at opbevaring betyder alt

Opbevaring af vinen er fuldstændigt central for, at du rent faktisk har god vin. Og her går det ikke bare, at man lægger vinen på en hylde i køkkenet.

I stedet er noget af det bedste, som du kan investere i, et vinkøleskab. Specielt designet til, at der skal ligge vin heri, så finder du hurtigt ud af, at det er et køb, som man ikke kan sige nej til. Vinkøleskabe kommer i mange størrelser, så der altid er noget til dig, uanset hvad dine ambitioner med samlingen er!

Gå sammen med vennerne

Noget af det sjoveste, som du kan gøre, når det kommer til at samle vin, er at gå sammen med en flok af venner og bekendte. For det sociale er nu engang noget af det bedste.

Sammen kan I eksempelvis gå ud for at lede efter den helt rigtige vin. I kan også tage til vinsmagninger, hvad end I arrangerer dem selv eller lader de professionelle stå for det. Uanset hvad, så er det rart at have et fællesskab, hvor man kan dele erfaringer og gode råd.

propper

Vær ikke bange for at spørge

En hobby som vinsamling kan være lidt svær at komme i gang med. Netop derfor skal du overhovedet ikke være bange for rent faktisk at gå ned i den lokale butik at spørge.

For de kender helt sikkert problemstillingen, og de professionelle i sådanne butikker er der jo netop til at guide og rådgive dig. Så hvad end du skal vide, hvad det næste køb skal være, eller hvordan du holder styr på al din vin, så er det ofte her, du skal starte samtalen.

Saml på lidt af det hele

Medmindre du er helt vild med hvidvin, så kan det at kigge på hylden i det kolde lokale eller inde i vinkøleskabet og se en hel masse riesling godt føles lidt plat.

For det er altså bare lidt sjovere at samle på vin, når der er en masse forskelligt at se på. Så når du starter din samling, så kan det være sjovt at gå ud og finde lidt af det hele. Det inkluderer rød- og hvidvin, rosé og mange andre – der skal bare være lidt variation og farve!

rød og hvidvin